Noi, oamenii, am cautat intotdeauna sa adaptam spatiile in care traim si sa le transformam conform nevoilor noastre. In mod evident, una dintre nevoile noastre pare sa fie si cea pentru confort, iar printre cele mai la indemana materiale pentru a satisface aceasta nevoie este, de milenii intregi, lemnul.

Asadar, e clar, avem de mii de ani o relatie buna cu acest material si poate ca atractia pe care o avem pentru el si astazi e, cumva, inscrisa in noi. Il percepem si astazi drept cald, recunoastem oricand aroma lui specifica si inclusiv la atingere are o vibratie aparte.

Insa trecutul recent ne-a facut cunostinta cu o multime de materiale noi, in special mase plastice. Nimic de zis, plasticul ne-a adus si el beneficii enorme si nu intamplator a devenit atat de popular in atat de putin timp si a patruns in toate aspectele vietilor noastre. Apoi, daca e sa vorbim strict despre mobilier, stim sigur ca exista si piese de-a dreptul remarcabile si am avut grija sa includem in portofoliul propriu tot ce am intalnit deosebit. Doar ca mobilierul din lemn este…

Elegant, prin excelenta. Distins, nobil prin simpla prezenta si rafinat mai ales in forma clasica, asa-zis masiva. E suficient de maleabil pentru a permite sculptarea, dar deosebit de rezistent, inclusiv pe termen lung, caci inca putem vedea, de exemplu, capodopere renascentiste cu ornamente bogate si complexe, in stare impecabila.

Stim, poate va ganditi ca e un material mai scump, dar nu isi pierde valoarea in timp. Ba din contra, daca vorbim despre mobilierul de lemn cu adevarat de calitate si daca avem grija sa il intretinem. Din fericire, nici intretinerea nu e tocmai un proces dificil.

Si nu in ultimul rand, are marea calitate de a fi natural, trasatura din ce in ce mai dezirabila in aceasta epoca.

Da, noi iubim mobila din lemn si suntem siguri ca sunt spatii in care care altceva pur si simplu nu si-ar gasi locul…

Articole similare