Ne e teribil de dor de terase si de mobilier de ratan, de sezlonguri, piscine, umbrelute si scaune de bar in aer liber, de caldura, de culori si de vara. Dar abia daca ne putem amagi ca e primavara, asa ca asteptam rabdatori ca natura sa-si urmeze cursul, iar intre timp ne mai potolim dorul cu ce avem mai la indemana. De exemplu, astazi ne-am uitat lung la modelul Breez al lui Karim Rashid si deodata ne-am umplut de soare si culoare:

848434ivana 2

Bine, ne inchipuim ca e clar pentru oricine, doar uitandu-se la poza de mai sus, de ce ne-am umplut de soare, dar pentru partea de culoare s-ar putea sa fie nevoie de cateva clarificari.

Karim Rashid este designer industrial si arhitect interior. Este considerat “unul dintre cei mai prolifici designeri ai generatiei sale”, iar asta pe buna dreptate, pentru ca este “responsabil” pentru o multime de capodopere din categorii foarte variate: mobila, spatii interioare, corpuri de iluminat, bunuri de lux, ambalaje, identitati, obiecte decorative, arta, moda etc. N-o sa va vina sa credeti, dar Karim Rashid este inclusiv DJ!

Si da, este un mare iubitor de culoare, fiind chiar recunoscut pentru preferinta sa aparte pentru culoarea roz, pe care o veti regasi in multe dintre proiectele sale, dar mai ales in vestimentatie.

Insa motivul pentru care ne place atat de mult “cel mai celebru designer industrial de pe continentul american” (asa cum l-a numit revista Time inca din 2001) este viziunea pe care o are asupra lumii si designului. Nu este doar foarte talentat si versatil, ci e motivat de autentica dorinta de a schimba lumea, obiect cu obiect, cautand intotdeauna frumusetea si esenta contemporanului.

Speram ca acum e ceva mai clar de ce v-am spus ca ne-am umplut si de culoare si, de fapt, de energie vie de-a dreptul. Iar daca nu, va invitam sa cititi manifestul lui si sa-l urmariti vorbind despre lucrurile importante pentru el:

Articole similare